Inseminasjon med donorsæd

Livio IVF-Klinikken Oslo tilbyr inseminasjon med donorsæd til både heterofile par, lesbiske par og enslige kvinner. Et par skal være gift eller samboere i eksteskapslignende forhold jfr biotekologiloven.

Før selve behandlingen kan gjennomføres bestilles tid til en førstegangskonsultasjon med en av våre gynekologer. Under den første samtalen med gynekolog gjennomgås  rutiner for  behandlingen og utvelgelse av sæddonor. Våre sykepleiere informerer og hjelper til med bestilling av donorsæd. Før behandling kan igangsettes er det viktig at donorsæden er på plass på klinikken. Vanligvis tar dette et par uker.  Vi benytter i dag donorsæd fra Livio Sperm Bank og European Sperm Bank. Etter norske retningslinjer benyttes det sæd fra ikke-anonym sæddonor. Donor forblir anonym for kvinnen/paret, men barnet har rett til kunnskap om donorens identitet når han eller hun fyller 15 år. Fram til 2019 var denne aldersgrensen 18 år.  Om det ønskes flere barn med samme sæddonor kan donorsæd reserveres til søskenforsøk hos sædbanken og/eller lagres ved klinikken vår.

Inseminasjonsbehandlingen utføres på klinikken når kvinnen har eggløsning. Tidspunktet bestemmes ved hjelp av ultralyd av eggstokkene og eggløsningstester (vi anbefaler Clearblue eggløsningstester – rosa dvs enkel type). Les mer om eggløsningstester her. Noen ganger setter kvinnen en eggløsningssprøyte (Ovitrelle) i forkant av inseminasjonen. Behandlingen gjøres som oftest i naturlig syklus. Klinikken er bemannet i helgene, slik at behandlingen ikke må avbrytes selv om eggløsningen faller i en helg. Ved inseminasjonen føres et tynt og mykt plastkateter gjennom livmorhalsen og inn i livmoren, hvor sædcellene plasseres. Hos kvinner som ikke har eggløsning naturlig kan en lett hormonstimulering gis. Inseminasjon kan tilbys dersom kvinnen har åpne eggledere. Les mer om HSS/SIS her.

Kontakt oss

Dersom du ønsker å komme i kontakt med oss kan du ringe, sende oss melding via Pasientsky eller bruke kontaktskjemaet under.
Fordi vi beskytter din integritet må ikke medisinske data sendes via kontaktskjemaet nedenfor. Melding i skjemaet nedenfor som inneholder medisinske data vil bli slettet.
Dersom du har en sak som haster må du kontakte oss på telefon.
Velkommen!