Til deg i behandling

På disse sidene kan dere finne nyttig informasjon til deg/dere som er i behandling.

Når menstruasjonen starter, og behandling skal igangsettes, er det viktig at klinikken får beskjed. Ring på første hverdag etter første blødningsdag. Første blødningsdag er den første dagen med ordentlig blødning. Starter blødningen før kl 22 teller du dette som dag 1, starter blødningen etter kl 22 er dag 1 påfølgende dag.

Når behandling startes er det viktig at vi har mottatt signerte samtykkeskjemaer. Startskjema skal signeres og sendes inn for hver påstartede behandling. Skjemaer finnes her.

Resepter legges inn som e-resept, og kan hentes ut på på alle landets apotek. Sjekk at reseptene er lagt inn i god tid før behandlingsstart.  Merk at dersom det benyttes andre apotek enn Vitus apotek Colosseum kan det være at medisinene må bestilles til apoteket. Hør med apoteket ditt i god tid før behandlingsstart.

Dersom du er usikker på hvordan du skal ta medisinene dine kan du finne instruksjonsfilmer/brosjyrer her. Ring oss gjerne for å avtale en time til demonstrasjon av medisiner hos sykepleier dersom du har behov for det.

Før en behandling kan igangsettes må det foreligge tilfredsstillende svar på blodprøver for HIV, Hepatitt B og C av deg/dere, samt Rubella (røde hunder) av kvinnen som skal behandles. Prøvene kan ikke være eldre enn 24 måneder. Blodprøver rekvireres av oss.

For spørsmål rundt behandlingsstart er du/dere velkommen til å ta kontakt med oss.