Inseminasjon

Når kvinnen får menstruasjon skal klinikken kontaktes. Kvinnen får så beskjed om når hun skal komme til ultralydkontroll  (vanligvis syklusdag 10, 11 eller 12) og når hun skal starte med eggløsningstester.

Eggløsningstest:

Vi anbefaler Clear Blue Digital eggløsningstest ved våre behandlinger (som på bildet). Det finnes to typer av denne, den enkleste (rosa) måler kun stining av LH hormonet og det er dette vi trenger å vite for å time inseminasjon til riktig tid. Test eggløsningstest i morgenurin. Spar urin om kvelden i et lite urinprøveglass som oppbevares i kjøleskapet. Så lenge testen om morgenen er negativ, kan urinprøven fra kvelden før kastes. Ved postitiv test på morgenen er det interessant å vite om testen kanskje allerede var positiv kvelden før, så da skal du teste urinprøven i kjøleskapet. For deg som har lang reisevei til klinikken ønsker vi at du tester både morgen og kveld.

Når testen er postitiv må klinikken varsles  snarest mulig. Gi beskjed om resultatet av de to testene i ukedagene enten pr telefon eller pasientsky. Tidspunkt for inseminasjonsbehandlingen vil du da få beskjed om. Tester man positivt i helgen må du ringe  klinikken tlf 23204400  og legge igjen beskjed på telefonsvareren før kl 09.00. (Navn, personnummer og telefonnummer og resultat av test tatt om morgenen og kvelden før). Den av gynekologene som har helgevakt vil deretter ta kontakt for å avtale tidspunkt for behandling.

Ved inseminasjonen føres et tynt og mykt plastkateter gjennom livmorhalsen og inn i livmoren, hvor sædceller sprøytes inn. Noen ganger setter kvinnen en eggløsningssprøyte i forkant av inseminasjonen. Behandlingen gjøres som oftest i naturlig syklus. Hos kvinner som  ikke får eggløsning naturlig kan en lett hormonstimulering gis. Inseminasjon kan kun gjøres dersom kvinnen har åpne eggledere.