Livio gruppen

Livio IVF-klinikken Oslo er sammen med sine søsterklinikker i Malmö, Göteborg, Stockholm, Umeå og Falun en del av Livio.

Livio er i dagledende innen prøverørsbefruktning i Norden, og ble grunnlagt i 2000 av dr. Steffan Lundberg og førsteamanuensis Håkan Wramsby under navnet IVF-kliniken Stockholm for å øke tilgjengeligheten til prøverørsbefruktning i Stockholmsområdet. Siden det har virksomheten vokst, både gjennom egne klinikker og avstandsstimulerende gynekologer, for å gjøre IVF så tilgjengelig som mulig i Sverige. I januar 2018 byttet foretaket navn fra IVF Sverige, til det mer passende navnet Livio.

I konsernet legges det også stor vekt på å kvalitetssikre nye prosesser og behandlingsmetoder, for å gjøre de seneste utprøvde IVF-metodene tilgjengelig for så mange som mulig, med det formål å øke parets graviditetssjanser og forenkle behandlingsprosessen.

IVF Sverige gjennomfører i dag ca 8500 IVF-behandlinger per år på tilhørende klinikker, hvilket tilsvarer ca 40 % av det totale IVF-markedet i Sverige. Virksomheten drives i dag i privat regi, men har også avtale med flere fylker som henviser ufrivillig barnløse par til våre klinikker rundt om i landet. Ved IVF-klinikken i Umeå kan vi dessuten, som eneste private klinikk i Sverige, tilby et donasjonsprogram.

I 2008 ble forskningsselskapet IVF Research Sweden grunnlagt, for å samordne og iverksette forskningsprosjekt og dermed fremme utviklingen av IVF i Norden, både hva gjelder resultat og behandlingsprosess.