Ufrivillig barnløshet

Vi ønsker å hjelpe par med ufrivillig barnløshet. Vi vet at det kan være andre grunner enn infertilitet, og ønsker derfor å finne svaret for kundene våre. 

Hva kan påvirke muligheten til å bli gravid?

Det er mange grunner til ufrivillig barnløshet, og som nevnt skyldes det ikke alltid infertilitet. Hvis du og din partner har prøvd å få barn i mer enn ett år uten å lykkes, kan det være lurt å søke medisinsk hjelp. Slik kan man bekrefte eller avkrefte om det skyldes sykdom eller andre faktorer som kan påvirke sannsynligheten for å bli gravid. 

Vanlige årsaker til ufrivillig barnløshet er: 

  • Nedsatt sædkvalitet
  • Tette eggledere
  • Uregelmessig eggløsning
  • Alder

Nedsatt sædkvalitet

Nedsatt sædkvalitet kan være en årsak til at man ikke blir gravid. Nedsatt sædkvalitet hos mannen kan skyldes livsstilen hans, som dårlig kosthold, overvekt, røyking eller andre livsstilsfaktorer.

Par som opplever uteblitt graviditet burde ta en sædprøve for å undersøke om det kan skyldes nedsatt sædkvalitet. 

Dersom mannen røyker regelmessig, anbefaler vi at du slutter i minst 3 måneder før du tar en sædprøve. Slik får vi en upåvirket prøve som gir best resultat. 

Tette eggledere

Tette eggledere kan også være en årsak til ufrivillig barnløshet. Egglederen er tubene som kobler sammen eggstokkene og livmoren. Hvis disse er tettet igjen vil ikke egget og sædcellen kunne møtes. 

Med andre ord kan kvinnen fint produsere egg, men ikke ha muligheten til å få barn ved samleie. Men det betyr ikke at det er umulig å bli gravid. 

Vi bruker IVF for å øke sannsynligheten for å bli gravid hos par som sliter på dette området. Til tross for tette eggledere kan vi likevel hente ut egg fra eggstokkene. Gjennom IVF-behandling befrukter man egget utenfor livmoren og plasserer det tilbake i kvinnen.

Dette øker sannsynligheten for å oppnå graviditet. Assistert befruktning er også vanlig hos par som ønsker å øke sannsynligheten for graviditet. Vi er eksperter innenfor denne praksisen. 

Uregelmessig eller manglende eggløsning 

Ved uregelmessig eggløsning hos kvinnen kan det være vanskelig å bli gravid. Dette er noe som kan skje med kvinner uansett alder, og kan være forårsaket av blant annet hormonell ubalanse forårsaket av sykdom, genetikk eller PCOS

Alder

Med alderen vil celler i kroppen brytes ned. Dette varierer veldig fra individ til individ. For noen kvinner kan det være vanskelig å bli gravid etter fylte 40 år, men dette varierer fra kvinne til kvinne. Man kan ved hjelp av medisinske undersøkelser finne ut av om kvinnen fremdeles kan få eggløsning. 

Hos mannen kan sædkvaliteten bli redusert med alderen. Dette betyr ikke nødvendigvis at han blir infertil, men sannsynligheten for å kunne få barn reduseres.

Hva kan Livio gjøre?

Hvis du og din partner er utsatt for ufrivillig barnløshet, betyr ikke dette at alt håp er ute. Livio Klinikken har 30 års erfaring og kunnskap innen kunstig befruktning og IVF-behandlinger, og har hjulpet over 2000 barn til verden. 

Fertilitetsutredning

Dersom dere har prøvd å bli gravid i et år uten å lykkes, kan det være lurt å foreta en undersøkelse for å kartlegge fruktbarheten hos begge parter. 

Hos Livio gjennomfører vi en samtale og legger en plan for hvilken utredning som passer best til din situasjon. Et besøk hos oss vil kunne bekrefte eler avkrefte om du og din partner kan bli gravid nå eller i fremtiden. 

I samtalen vil vi stille spørsmål som gir oss utfyllende informasjon om deres fruktbarhet, alternative behandlinger og undersøkelser. Du får også anledning til å stille egne spørsmål. For kvinnen er det viktig at hun har sluttet med prevensjon i minst 3 måneder før det blir tatt prøver. 

Assistert befruktning

Assistert befruktning, også kjent som IVF (In Vitro Fertilisering), er en behandling der man befrukter et egg utenfor livmoren. Her tar vi flere egg og befrukter de med mannens sæd. Når egget har blitt til et embryo, kan vi plassere det i kvinnens livmor. Dette er en av metodene våre som har vist seg mest effektiv mot ufrivillig barnløshet. 

De andre embryoene kan vi fryse ned hvis graviditeten ikke går eller man ønsker flere barn. Disse kaller man blastocyster

Kontakt Livio

Vi har hjulpet par med ufrivillig barnløshet i mer enn 30 år. Behandlingen foregår i trygge omgivelser i våre lokaler på Majorstua. Med våre 7 klinikker i Norge, Sverige og Finland, gjør vi flest behandlinger av denne typen i Norden. Siden vi ble etablert har vi hjulpet over 3000 barn til verden! 

Kontakt oss gjerne for mer informasjon om våre tjenester. Vi hjelper deg med alle spørsmål eller andre henvendelser du har angående graviditet og fruktbarhet. 

Kontakt oss på Livio IVF-klinikken Oslo

Om du vil komme i kontakt med oss kan du ringe eller benytte kontaktskjemaet nedenfor. Ønsker du å sende oss medisinske opplysninger oppfordrer til bruk av Pasientsky.no til elektronisk kommunikasjon, slik at vi kan ivareta dine personopplysninger på en sikker og trygg måte. Kontakt oss gjerne via Pasientsky her.

For ivaretakelse av din integritet besvarer ikke medisinske spørsmål på mail.

Haster din henvendelse ber vi om at du ringer oss på telefon 0047 23204400.