Inseminasjon

Livio IVF er en profesjonell, sertifisert og erfaren klinikk med dyktige ansatte som bryr seg om deg og din partner. Vi tilbyr en rekke IVF-behandlinger for deg som har prøvd å bli gravid uten hell.

Blant våre mange behandlinger, tilbyr vi kunstig inseminasjon, som kan være nødvendig ved nedsatt sædkvalitet eller andre årsaker.

Ønsker du å vite mer om hva vi kan tilby dere? Ta kontakt idag for konsultasjon og mer informasjon. Les mer under om hvordan inseminering fungerer.

Hva er inseminasjon? 

Om du og din partner ikke lykkes i å bli gravide på naturlig måte, kan det å få utført kunstig inseminasjon iui (også kalt sædoverføring) være en alternativ løsning. I en slik prosedyre innføres mannens sæd inn i kvinnens livmor.

Forskjellen mellom dette og vanlig samleie er at ved injeksjon av sæden i kvinnens livmor eliminerer man reisen spermien må ta inn i livmorhalsen. Dette er en svært vanskelig reise, og ofte er det ingen som rekker å svømme bort i tide. Noen ganger klarer en det, og i noen få tilfeller klarer flere det. 

Ved nedsatt sædkvalitet, eller ved andre årsaker, kan svømmeevnen være svekket, og spermien kan derfor ha behov for ekstra assistanse. Det er dette man får via en kunstig inseminasjon. 

Inseminasjon med partners sæd

Hos par som opplever ufrivillig barnløshet kan vi utføre inseminasjon med partnerens sæd. 

Prosedyren starter med at vi utfører en sædprøve, samt røntgenundersøkelse av kvinnens eggledere for å bekrefte at de ikke er tette. 

Vi gir kvinnen en form for hormonstimulering. Denne hormonstimuleringen vil bli undersøkt med ultralydundersøkelser. Når eggene har en optimal størrelse, blir det avtalt tidspunkt for eggløsningssprøyte. 

Mannen må avlegge sæd samme morgen. Dette blir ført opp livmorhalsen via skjeden med et tynt plastkateter. Dette er ikke en ubehagelig prosess, og gjennomføres stressfritt. 

Inseminasjon med donorsæd

Infertilitet eller nedsatt sædkvalitet hos menn er noen av de vanligste årsakene til ufrivillig barnløshet. Ved ufrivillig barnløshet hvor det er sannsynlighet for at mannens fruktbarhet er problemet, kan vi utføre inseminasjon med donorsæd. Da følger vi samme prosedyre, men med sæd fra donor. 

Hvem donorsæden kommer fra, og mannens bakgrunn og genetikk, vil være nøye undersøkt for parets sikkerhet, men selve personen vil være anonym. Unntaket er dersom barnet ønsker å vite donorens identitet ved fylte 18 år (dette etter lovgivningens krav). 

European Sperm Bank

Ved inseminasjon med donorsæd benytter vi donorsæd fra European Sperm Bank. Her blir donorer plukket ut etter omfattende prosesser og blir godkjente individuelt av spesialiserte leger. 

Det er helt trygt å benytte donorsæd ved Livios klinikk i Oslo. Standardene donoren må møte er så høye at 80% av donorer blir avvist fordi spermen ikke møter de strenge kravene. European Sperm Bank benytter seg av en “screening process” som møter alle nasjonale retningslinjer og EUs krav for screening. 

Med dette kan vi garantere at spermen er av den beste og sikreste kvaliteten. 

Det er også mulig å ønske flere barn med samme sæddonor. Dersom dette er ønskelig, kan donorsæd og barnerett reserveres til søskenforsøk hos European Sperm Bank. 

Les mer om inseminasjon med donorsæd i Norge.

Når kan du gjennomføre behandlingen?

Behandlingen skal skje på det beste tidspunktet i kvinnens syklus. Selve behandlingen skal helst skje så kort tid som mulig etter eggløsning. Når dette skjer, kan legen finne ut av ved hjelp av ultralyd og hormonkontroll. Kvinnen kan også bli bedt om å testes via en eggløsningstest hjemme før behandling. 

Inseminasjonsbehandling gir dessverre ikke like høy sannsynlighet for graviditet som ved IVF-behandling

Andre tjenester fra Livio klinikken

Livio er en erfaren og profesjonell klinikk. Vi utfører undersøkelser hos mannen og kvinnen, samt assistert befruktning. 

Fertilitetsutredning:

Før en behandling innen assistert befruktning er det viktig at vi utfører undersøkelser for å bekrefte at man kan få best resultater. Ved assistert befruktning, også kjent som in vitro fertilisering (IVF), er dette spesielt nødvendig. 

Vi ønsker å bekrefte at pasientene er i god form før vi utfører behandlingene. 

IVF

In vitro fertilisering (IVF-behandling) er en av de beste måtene å øke sannsynligheten for graviditet. Vi tar et modent, eller flere egg, fra kvinnens eggstokk. Befruktningen skjer på et laboratorium med mannens sæd. Her venter vi til egget utvikles til et embryo. 

Det befruktede egget blir så enten frosset ned eller plassert inn i kvinnens livmor. Nedfryste embryoer kan settes inn senere hvis paret ønsker flere barn.

Røntgen

Vi tar røntgen av kvinnens livmor og eggledere. Dette er for å være sikker på at alt er som det skal være. Ofte er årsaken til ufrivillig barnløshet kvinnens eggledere. Disse kan være tette, og kan derfor ikke føre eggene til livmoren. 

Eggstokkstimulering

Uregelmessig eggløsning kan blant annet skyldes helsefaktorer som overvekt, undervekt eller andre helseproblemer. Naturlig syklus er svært viktig om par prøver å bli gravide. Dette er en vanlig årsak til at par ikke blir gravide, da det ikke er noe egg å befrukte. 

Dersom uteblivende eggløsning eller uregelmessig eggløsning er noe en sliter med kan dette stimuleres gjennom hormoninjeksjoner eller tabletter. Deretter kan paret prøve å få barn gjennom regelmessig samleie. 

To kvinner som skal ha barn

I 2009 kom den gjeldende ekteskapsloven som lot par av samme kjønn gifte seg, og vi begynte å ta imot kvinner som ønsket å få barn sammen. Kvinnene kan få barn ved inseminasjon. 

Over 35 års erfaring

Vårt ønske er å hjelpe par som sliter med uforklarlig infertilitet. Klinikken har over 35 års erfaring og gjør forskning for å utvikle nye metoder som gir større sannsynlighet for graviditet. Vi har hjulpet par med å få barn gjennom trygge og sikre metoder som gir resultater.

Kontakt oss på Livio IVF-klinikken Oslo

Om du vil komme i kontakt med oss kan du ringe eller benytte kontaktskjemaet nedenfor. Ønsker du å sende oss medisinske opplysninger oppfordrer til bruk av Pasientsky.no til elektronisk kommunikasjon, slik at vi kan ivareta dine personopplysninger på en sikker og trygg måte. Kontakt oss gjerne via Pasientsky her.

For ivaretakelse av din integritet besvarer ikke medisinske spørsmål på mail.

Haster din henvendelse ber vi om at du ringer oss på telefon 0047 23204400.