Inseminasjon

Livio IVF-Klinikken Oslo tilbyr inseminasjon med donorsæd til både heterofile par, lesbiske par og enslige kvinner. Et par skal være gift eller samboere i eksteskapslignende forhold jfr biotekologiloven.

Før selve behandlingen kan gjennomføres bestilles tid til en førstegangskonsultasjon med en av våre gynekologer. Under den første samtalen med gynekolog gjennomgås  rutiner for  behandlingen og utvelgelse av sæddonor. Våre sykepleiere informerer og hjelper til med bestilling av donorsæd. Før behandling kan igangsettes er det viktig at donorsæden er på plass på klinikken. Vanligvis tar dette et par uker.  Vi benytter i dag donorsæd fra Livio Sperm Bank og European Sperm Bank. Etter norske retningslinjer benyttes det sæd fra ikke-anonym sæddonor. Donor forblir anonym for kvinnen/paret, men barnet har rett til kunnskap om donorens identitet når han eller hun fyller 15 år. Fram til 2019 var denne aldersgrensen 18 år.  Om det ønskes flere barn med samme sæddonor kan donorsæd reserveres til søskenforsøk hos sædbanken og/eller lagres ved klinikken vår.

Inseminasjonsbehandlingen utføres på klinikken når kvinnen har eggløsning. Tidspunktet bestemmes ved hjelp av ultralyd av eggstokkene og eggløsningstester (vi anbefaler Clearblue eggløsningstester – rosa dvs enkel type). Les mer om eggløsningstester her. Noen ganger setter kvinnen en eggløsningssprøyte (Ovitrelle) i forkant av inseminasjonen. Behandlingen gjøres som oftest i naturlig syklus. Klinikken er bemannet i helgene, slik at behandlingen ikke må avbrytes selv om eggløsningen faller i en helg. Ved inseminasjonen føres et tynt og mykt plastkateter gjennom livmorhalsen og inn i livmoren, hvor sædcellene plasseres. Hos kvinner som  ikke ha eggløsning naturlig kan en lett hormonstimulering gis. Inseminasjon kan tilbys dersom kvinnen har åpne eggledere. Les mer om HSS/SIS her.

Kontakt oss

Livio Oslo har lang erfaring innen fertilitet og behandling av barnløshet. Vi er Norges første private fertilitetsklinikk og vår hjelp har flere enn 3500 barn kommet til verden. Vi holder alltid våre ventetider korte for å kunne ta i mot deg raskt til samtale, undersøkelse og behandling. Ønsker du en kosnadsfri samale med sykepleier om din fertilitet er du velkommen til å ta kontakt. Livio er del av IVI RMA som er ledende i Europa innenfor forskning og behandling av barnløshet.

 

Ønsker du å vite mer om hva vi kan tilby dere? Ta kontakt idag for konsultasjon og mer informasjon.

 

 

Kontakt oss på Livio IVF-klinikken Oslo

Om du vil komme i kontakt med oss kan du ringe eller benytte kontaktskjemaet nedenfor. Ønsker du å sende oss medisinske opplysninger oppfordrer til bruk av Pasientsky.no til elektronisk kommunikasjon, slik at vi kan ivareta dine personopplysninger på en sikker og trygg måte. Kontakt oss gjerne via Pasientsky her.

For ivaretakelse av din integritet besvarer ikke medisinske spørsmål på mail.

Haster din henvendelse ber vi om at du ringer oss på telefon 0047 23204400.