Bli gravid

Å bli gravid kan være lett eller det kan være svært vanskelig. Dette er helt individuelt og varierer fra person til person. 

Det er mange faktorer som påvirker svangerskapet som kan føre til ufrivillig barnløshet. Livio er en klinikk som bistår par som ønsker å bli gravide. 

Ta kontakt med oss for mer informasjon, eller fyll inn vårt søknadsskjema i dag. Du finner mer informasjon og søknadsveiledning her

Prøver du å bli gravid?

Når et par har prøvd å få barn på naturlig måte gjennom regelmessig samleie uten prevensjon i minst 12 måneder uten resultat, kan dette medbringe usikkerhet. Å ikke få barn på ett år kan ha mange årsaker. Man kan ha behov for å bruke lenger tid eller finne rett tidspunkt. Dessverre kan det også skyldes andre faktorer som kan få par til å oppleve uteblitt graviditet.

Uteblitt graviditet kan også skyldes flere ting, som nedsatt sædkvalitet eller blokkerte eggledere. Slike faktorer kan påvirke evnen til å produsere barn. Hos Livio kan vi hjelpe par med å bli gravid til tross for underliggende faktorer som kan gjøre det vanskelig. Vi gir oss ikke før vi vet at vi har gjort alt vi kan for å hjelpe våre pasienter. 

Livio er en klinikk med over 30 års erfaring. Hele denne tiden har vi hjulpet par på alle måter slik at de kan få barn. 

Assistert befruktning

Assistert befruktning eller IVF (In Vitro Fertilisering) er en behandling som kan øke sannsynligheten for å få barn. 

Ved assistert befruktning skjer befruktningen utenfor kroppen. Egg hentes ut fra eggstokkene til kvinnen, og befruktes så i et laboratorium. Selve befruktningen skjer naturlig, og dets suksess er basert på sædcellenes evne til å svømme til egget og befrukte det. 

Velger man assistert befruktning kan man få flere friske embryoer. Vi setter inn ett egg, og man kan også fryse ned flere egg til senere behandlinger. 

Les mer om IVF-behandling hos Livio 

Undersøkelser

Livio tilbyr flere tjenester for deg som ønsker hjelp til å bli gravid. Vi utfører tester, gynekologiske undersøkelser og sædprøver. 

Gynekologisk undersøkelse

En gynekolog er en medisinsk spesialist innenfor det som omfatter sykdomstegn og sykdommer i eggstokkene. Det er slike ting som kan påvirke kvinnens fertilitet, og som kan føre til uønsket barnløshet. 

Vi utfører undersøkelser i livmorhalsen, skjeden og rundt skjedeåpningen. Det kan være cyster, svulster eller betennelser i disse områdene som påvirker fruktbarheten. Våre gynekologer har lang erfaring og høy kompetanse med å hjelpe kvinner som ønsker å bli gravide.

Sædprøver

En vanlig grunn til uønsket barnløshet er mannens sædkvalitet. Det kan være problemer med spermienes svømmeevne, form, antall og væske – alle er viktige faktorer som kan påvirke om man kan bli gravid eller ikke.

Her har mannens livsstil mye å si, og mange faktorer kan påvirke ens sædkvalitet. Spesielt er nikotinprodukter, alkohol og varme det som påvirker sædkvaliteten mest. 

Er du usikker på sin egen sædkvalitet kan du ta en prøve hos Livio klinikken. 

Vi eksaminerer spermet i et sikkert laboratorium. Prøven produseres gjennom utløsning, og vi anbefaler at så mye som mulig av prøven havner i koppen slik at vi kan gjennomføre en god analyse med en optimal mengde. Sunt sperm kan øke sjansene for å få barn.

Når er det størst sannsynlighet for å bli gravid?

Det finnes dager i en kvinnes syklus der det er større sannsynlighet for graviditet. Kvinner har størst sannsynlighet for å bli befruktet 14 dager før ventet mensen. Det er i denne tiden man som oftest har eggløsning. Det er under eggløsningen at kvinner er mest fruktbare, og det er lurt å ha samleie i denne perioden dersom man ønsker å bli gravid. 

Man kan ikke forvente at egget befruktes med én gang. For de fleste par kan det ta opptil tre måneder eller mer før man blir gravid. 

Dersom du og din partner ikke har blitt gravide etter ett år, anbefaler vi at dere søker legehjelp. Det er ikke alltid det skyldes en spesiell årsak, men det er lurt å undersøke saken nærmere og enten avkrefte eller bekrefte hva det kommer av.

Les mer om generelle råd for deg som prøver å bli gravid hos Helsenorge.no.

Kontakt oss for hjelp til med uønsket barnløshet. Livio tilbyr en rekke fertilitetsbehandlinger og undersøkelser.


Kontakt oss på Livio IVF-klinikken Oslo

Om du vil komme i kontakt med oss kan du ringe eller benytte kontaktskjemaet nedenfor. Ønsker du å sende oss medisinske opplysninger oppfordrer til bruk av Pasientsky.no til elektronisk kommunikasjon, slik at vi kan ivareta dine personopplysninger på en sikker og trygg måte. Kontakt oss gjerne via Pasientsky her.

For ivaretakelse av din integritet besvarer ikke medisinske spørsmål på mail.

Haster din henvendelse ber vi om at du ringer oss på telefon 0047 23204400.