Bli gravid

Å bli gravid kan være lett eller det kan være svært vanskelig. Dette er helt individuelt og varierer fra person til person. Det er mange årsaker som spiller inn på sannsyligheten og som kan føre til ufrivillig barnløshet.

Livio er en klinikk som kan bistå med medisinsk hjelp til par som ønsker å bli gravide. 

Ta kontakt med oss for mer informasjon, eller fyll inn vårt søknadsskjema idag. Du finner mer informasjon og søknadsveiledning her.

Prøver å bli gravid

Når et par har prøvd å bli gravide på naturlig måte gjennom regelmessig samleie uten prevensjon i minst 12 måneder uten resultat, kan dette medbringe usikkerhet. Å ikke få barn på ett år kan skyldes uforklarlige årsaker. Med andre ord kan man ha behov for å bruke lenger tid eller finne rett tidspunkt. Dessverre kan det også skyldes andre faktorer som kan få par til å oppleve uteblitt graviditet.

Dette skyldes mange årsaker, som nedsatt sædkvalitet eller blokkerte eggledere. Slike faktorer kan påvirke evnen til å produsere barn. Hos Livio kan vi hjelpe par med å bli gravid til tross for underliggende faktorer som kan gjøre det vanskelig. 

Livio er en klinikk med over 30 års erfaring. Med lang erfaring, medisinsk kunnskap, og dyktige medarbeidere, har vi hjulpet mange par med å få barn. Vi gir oss ikke før vi vet at vi har gjort alt vi kan for å hjelpe våre pasienter.

Assistert befruktning

Assistert befruktning eller IVF (In Vitro Fertilisering) er en behandling som kan øke sannsynligheten for å kunne få barn. 

I en behandling som involverer assistert befruktning skjer befruktningen utenfor kroppen. Egg hentes ut av eggstokkene til kvinnen, og befruktes så i et laboratorium. Selve befruktningen skjer naturlig, og dets suksess er basert på sædcellenes evne til å kunne svømme til egget og befrukte det. 

I slike tilfeller kan man få flere friske embryoer. Her setter vi inn ett egg, og kan også fryse ned flere egg til senere behandlinger. 

Les mer om IVF-behandling hos Livio.

Undersøkelser

Livio tilbyr flere tjenester for å hjelpe par med å få barn. Vi utfører tester, gynekologisk undersøkelse og sædprøver. 

Gynekologisk undersøkelse 

En gynekolog har blant annen en medisinsk spesialist innenfor det som omfatter sykdomstegn og sykdommer i eggstokkene. Dette er årsaker som kan påvirke kvinnens fertilitet, og som kan føre til uønsket barnløshet. Vi utfører undersøkelser i livmorhalsen, skjeden og rundt skjedeåpningen. Cyster, svulster eller betennelser i disse områdene kan forårsake ufrivillig barnløshet. 

Våre gynekologer har lang erfaring og bred kompetanse med å hjelpe par som ønsker å bli gravide.

Sædprøver

En vanlig grunn til uønsket barnløshet er mannens sædkvalitet. Her kan det være problemer med spermienes svømmeevne, form, antall og væske. Dette er viktige faktorer som vil påvirke om man kan bli gravid eller ikke.

Her har mannens livsstil mye å si, og mange faktorer kan påvirke ens sædkvalitet. Spesielt er nikotinprodukter, alkohol og varme det som påvirker sædkvaliteten mest. 

Er du usikker på din sædkvalitet kan du ta en prøve hos Livio klinikken. 

Vi eksaminerer sædprøven i et sikkert laboratorium. Prøven produseres gjennom utløsning, og vi anbefaler at så mye som mulig av prøven havner i koppen slik at vi kan gjennomføre en god analyse med en optimal mengde.

Sunt sperm kan øke sjansene for å få barn.

Når er det mest sannsynlig å bli gravid?

Det finnes dager i en kvinnes syklus det er større sannsynlighet for graviditet. Kvinner som prøver å bli gravide har større sannsynlighet for dette 14 dager før ventet mensen. Det er i denne tiden man som oftest har eggløsning. Under eggløsningen er da kvinner er mest fruktbare, og det er lurt å ha samleie i denne perioden dersom man ønsker å bli gravide. 

Man kan ikke forvente at egget befruktes med én gang. For de fleste par kan det ta opptil tre måneder eller lenger før man blir gravide. 

Dersom du og din partner ikke har blitt gravide etter ett år kan det anbefales at dere søker legehjelp. Det er ikke alltid det skyldes en spesiell årsak, men dette kan være lurt å undersøke slik at man kan eliminere foreliggende årsaker.

Les mer om generelle råd for deg som prøver å bli gravid hos Helsenorge.no.

Kontakt oss for mer informasjon om assistert befruktning og for å vite mer om hva vi kan gjøre for deg og din partner. Livio tilbyr en rekke fertilitetstjenester vi kan bistå deg med.


Kontakt oss på Livio IVF-klinikken Oslo

Om du vil komme i kontakt med oss kan du ringe eller benytte kontaktskjemaet nedenfor. Ønsker du å sende oss medisinske opplysninger oppfordrer til bruk av Pasientsky.no til elektronisk kommunikasjon, slik at vi kan ivareta dine personopplysninger på en sikker og trygg måte. Kontakt oss gjerne via Pasientsky her.

For ivaretakelse av din integritet besvarer ikke medisinske spørsmål på mail.

Haster din henvendelse ber vi om at du ringer oss på telefon 0047 23204400.