Blastocyst

Leter du og din partner etter en fertiliseringsbehandling med høy sannsynlighet for graviditet? Da kan blastocystbehandling, eller eggoverføring, være behandlingen for dere.

Ta kontakt for å bestille konsultasjon hos Livio IVF-klinikk Oslo. Vi hjelper deg med alt fra utredning til behandling.

Hva er blastocyst?

En blastocyst er et egg som har blitt befruktet i 5-6 dager. Denne behandlingen har mange fordeler, blant annet at embryoet i de fleste tilfeller kan bli nedfryst. Det er god sannsynlighet for graviditet etter tilbakesetting av en opptint embryo.

Sannsynligheten for å bli gravide med IVF-behandling er svært høy sammenlignet med andre behandlinger. Mye av grunnen skyldes at ikke alle embryoene er kapable til å nå blastocyst tilstand, men at du med denne typen behandling kan utelukke embryoene som ikke vil gi resultater. 

Blastocyst er et stadium i embryoutviklingen hos pattedyr, som tar ca. 5 dager for mennesker. Dette blastocyststadiet er det første trinnet i embryogenesen hvor celler kan separeres basert på utseendet, også kalt genuttrykk. Blastocysten har rundt 100 celler og består av trofoblast, en ytre kappe med et en-celle lag og en indre cellemasse. Det er cellene fra den indre cellemassen som vil utvike forsteret.

Celler som blir dyrket fra den indre cellemassen kalles embryonale stamceller. 

Ikke like forutsetninger for alle

IVF-behandling gir ikke de samme forutsetningene for alle kvinner. Kvinner med lavere kvalitet på eggene og et lavere antall egg vil kan oppleve en fordel ved å sette inn embryoene på dag 3 istedenfor dag 5-6. På klinikken vil vi samarbeide med deg for å finne den beste metoden for å oppnå resultater. Våre spesialister vil tilby deres kunnskap får å skape en best mulig opplevelse og behandling, samt best mulig resultat for deg.

IVF

IVF står for Vitro Fertilisering, eller assistert befruktning. IVF-behandling egner seg for par som opplever ufrivillig barnløshet. Under behandlingen IVF stimuleres kvinnen med hormoner slik at hun produserer flere egg enn vanlig. 

Etter et par dager vil egget ha delt seg og endret seg til en embryo. Embryoen plasseres så tilbake i kvinnens livmor. Det er beregnet at ca 60-70 prosent av dem som utfører behandling blir gravide.

Årsaker til at man ikke blir gravid

Sliter du og partneren din med å bli gravide er det lett å bli urolig og tro det er noe alvorlig deg/dere. Det betyr nødvendigvis ikke at man ikke kan bli gravid. Det er veldig varierende i forhold til hvor lang tid det tar å bli gravide. For noen kan ta det opptil en måned, mens for andre er det snakk om flere år. Noen vanlige faktorer som spiller inn er:

  • Nedsatt sædkvalitet
  • Blokkerte eggledere
  • Alder
  • Livsstil

Har du og partneren slitt med å få barn i over ett år? Da kan det være smart å ta kontakt med en klinikken vår.

Nedsatt sædkvalitet

Nedsatt sædproduksjon og sædkvalitet kan være en årsak til at et par ikke blir gravide. Nedsatt sædkvalitet kan bety at svømmevnen til sædcellene ikke er god nok. Sædkvaliteten kan bli påvirket av livsstilsfaktorer som kosthold, alkohol, røyking og høy temperatur på testiklene eller av genetikk. 

Alder

For mange kvinner kan sannsynligheten for å bli gravid synke med alderen. Hvor sannsynlig det er, vil påvirkes av gener og miljø. For mange kan assistert befruktning være løsningen dersom en opplever ufrivillig barnløshet etter fylte 35 år. 

Livsstil

Din livsstil kan påvirke befruktningsevnen din. Ønsker dere å bli gravide, kan det være smart å endre livsstilsvaner som kan ha en negativ effekt på befruktningsevnen. Det kan være vaner som røyking, overforbruk av alkohol, usunt kosthold og/eller andre livsstilsvaner. Er dere usikre, kan dere søke råd hos en av våre leger eller hos fastlegen. 

Livio hjelper deg

Vi har hjulpet par i over 35 år med å få barn. Vi sørger for at vi gjør alt vi kan for at du og din partner skal ha muligheten til å bli foreldre. Hos Livio tilbyr vi trygge fasiliteter og omgivelser sentralt i Oslo.

Vi var den første private godkjent klinikken i Norge til å utføre assistert befruktning og IVF i Oslo. Vi har assistert mer enn 3500 barn til verden. Vi har lang erfaring med behandlinger som inkluderer blastocyst og andre fertilitetsbehandlinger. Vi kan også være behjelpelige med gynekologundersøkelse, ultralyd, røntgen, donorsæd, inseminasjon, og mye mer. 

Kontakt oss i dag for konsultasjon.

Kontakt oss på Livio IVF-klinikken Oslo

Om du vil komme i kontakt med oss kan du ringe eller benytte kontaktskjemaet nedenfor. Ønsker du å sende oss medisinske opplysninger oppfordrer til bruk av Pasientsky.no til elektronisk kommunikasjon, slik at vi kan ivareta dine personopplysninger på en sikker og trygg måte. Kontakt oss gjerne via Pasientsky her.

For ivaretakelse av din integritet besvarer ikke medisinske spørsmål på mail.

Haster din henvendelse ber vi om at du ringer oss på telefon 0047 23204400.