Gynekolog Oslo

Det er flere årsaker til at man bør ta en gynekologisk undersøkelse med jevne mellomrom. Hos Livio klinikken Oslo gjennomfører vi en undersøkelse av underlivet i forbindelse med ufrivillig barnløshet og ved inseminasjon. Dette gjøres for å være sikker på at alt er som det skal og at barnet vil kunne utvikle seg riktig i magen til moren. 

 

Hos Livio i Oslo har vi over 30 års erfaring, og lang erfaring med ufrivillig barnløshet og behandlinger. Ta kontakt idag for mer informasjon. 

 

Undersøkelse av livmorhulen og eggledere

Undersøkelse av livmorhule og eggledere gjøres ved at væske innsprøytes med et tynt kateter gjennom livmorhalsen og inn i livmorhulen. Mens undersøkelsen pågår kan du bli bedt om å bevege litt på deg for å få best mulig resultat. 

 

Ofte undersøkes det samtidig om egglederne er åpne. Denne undersøkelsen gjør vi ved mistanke om funn sett med ultralyd, oftest ufarlige tilstander som for eksempel polypp eller muskelknute i livmorhulen, eller dersom vi mistenker at tette eggledere kan være årsak til barnløsheten. 

 

Undersøkelsen utføres i tiden mellom avsluttet menstruasjon og eggløsning. Undersøkelsen tar ikke mer enn en halvtime.

 

Prosedyre

Dette er en svært trygg prosedyre, men som med alle undersøkelser kan det forekomme komplikasjoner underveis. Det kan være:

 

  • Allergisk reaksjon på kontrasten
  • Bekkeninfeksjon

 

Hvis du etter undersøkelsen opplever noen av disse bivirkningene bør du kontakte legen: 

 

  • Smerter i nedre del av magen
  • Kvalme eller oppkast
  • Tendens til å besvime
  • Betydelig blødning fra underlivet
  • Feber

Forberedelser før undersøkelsen

Det kreves ingen spesielle forberedelser før du skal ta en slik undersøkelse. Dersom du skal ta celleprøve kan det være greit at du ikke har menstruasjon. 

 

Det er ingen grunn til å grue seg til en undersøkelse, men dersom du syns det er skummelt kan du si fra til legen din slik at dere blir enige om hvordan det kan gjennomføres slik at det blir minst mulig ubehagelig. 

 

Celleprøve

Kvinner over 25 år blir i Norge anbefalt til å ta en celleprøve hvert tredje år. Dette er for at man skal kunne følge med på eventuelle celleendringer og behandle det før det kan utvikle seg til kreft. 

 

En celleprøve kan tas hos vår gynekolog i Oslo, og undersøkelsen er ferdig på svært kort tid. For noen er undersøkelsen litt ubehagelig, men det er ikke smertefullt. 

Slik tar man celleprøve

For å ta en celleprøve blir et spekel ført inn i skjeden mens pasienten ligger i gynekologstolen. Dette gir legen mulighet til å se inn i skjeden for å kunne ta celleprøven. Så føres det inn en liten børste som brukes til å skrape celler av livmortappen. Dette gjør ikke vondt, men kan for noen være litt ubehagelig. Det hele er over på få sekunder. 

 

Celleprøven sendes deretter til undersøkelse slik at man får svar på om det er eventuelle celleendringer. 

Når bør man ikke ta celleprøve?

 

  • Du bør ikke ta celleprøve under menstruasjon
  • Skjedekatarr eller betennelse i livmorhalsen, bør behandles før det tas celleprøve
  • Under graviditet er det utfordrende å få en celleprøve med korrekt resultat

 

For å kunne følge med på cellene er det anbefalt å ta celleprøve regelmessig.

 

Bestill time hos en av våre gynekologer i Oslo

Ved å bestille time hos Livio kan du være sikker på at du får hjelp av en av våre dyktige gynekologer i Oslo. Vi har svært moderne utstyr samt kort ventetid. Vårt mål er at du skal føle deg trygg når du tar undersøkelser hos oss. Ta kontakt med oss i dag for å få time hos oss i Oslo. Du trenger ikke henvisning fra lege for å bestille time hos oss.

 

Om du ønsker å lese mer om de andre behandlingene vi tilbyr kan du gjøre det på hjemmesiden vår.

Contact us at Livio Sperm Bank

If you want to get in touch with us you can call or
use the contact form below and we will return to
you by phone. Because we cherish yours integrity and
according to GDPR, medical information should not be sent digitally,
mail containing medical issues will come
thus to be deleted. Do you have an urgent matter?
we you to call us in the first place. Warm welcome