Gynekolog Oslo

Book time hos gynekolog i Oslo. Vi gjennomfører undersøkelse av underlivet i forbindelse med ufrivillig barnløshet og ved inseminasjon. 

Gjennom våre behandlinger kan vi avklare hva som er årsaken til at du/dere ikke blir gravid. Det kan være mange grunner til at man er ufrivillig barnløs, og det trenger ikke skyldes infertilitet. Vi tilbyr ulike metoder som kan hjelpe dere å bli gravid på alternative måter. 

Livio er klinikken for deg som ser etter gynekolog for utredning av barnløshet i Oslo. Ta kontakt i dag for mer informasjon eller bestilling av time. 

Undersøkelse av livmorhulen og eggledere

Undersøkelse av livmorhule og eggledere gjøres ved at væske innsprøytes med et tynt kateter gjennom livmorhalsen og inn i livmorhulen. 

Ofte undersøker vi samtidig om egglederne er åpne. Denne undersøkelsen gjør vi ved mistanke etter funn sett med ultralyd, oftest ufarlige tilstander som for eksempel polypp eller muskelknute i livmorhulen. Vi gjør også en undersøkelse av livmoren dersom vi mistenker at tette eggledere kan være årsak til barnløsheten. 

Undersøkelsen utføres i tiden mellom avsluttet menstruasjon og eggløsning, og tar ikke mer enn en halvtime.

Prosedyre

Dette er en svært trygg prosedyre, men som med alle undersøkelser kan det forekomme komplikasjoner underveis. Disse kan være:

 • Allergisk reaksjon på kontrasten
 • Bekkeninfeksjon

Hvis du etter undersøkelsen opplever noen av disse bivirkningene bør du kontakte legen: 

 • Smerter i nedre del av magen
 • Kvalme eller oppkast
 • Tendens til å besvime
 • Betydelig blødning fra underlivet
 • Feber

Forberedelser før undersøkelsen

Det kreves ingen spesielle forberedelser før du skal gjøre en undersøkelse av livmoren. Dersom du skal ta celleprøve kan det være greit at du ikke har menstruasjon. 

Det er ingen grunn til å grue seg til en undersøkelse, men dersom du syns det er skummelt kan du si fra til legen din på forhånd. Da kan dere bli enige om hvordan undersøkelsen kan gjennomføres slik at det blir minst mulig ubehagelig for deg. 

Bestill time til gynekolog i Oslo

Celleprøve

Kvinner mellom alderen 25 og 69 år blir i Norge anbefalt å ta en celleprøve hvert tredje år. Dette er for at man skal kunne følge med på eventuelle celleendringer, og eventuelt behandle dem før det utvikler seg til kreft. 

En celleprøve kan tas hos vår gynekolog i Oslo, og undersøkelsen er ferdig på kort tid. For noen kan undersøkelsen oppleves ubehagelig, men det er ikke smertefullt. 

Slik tar man en celleprøve

For å ta en celleprøve blir et spekel ført inn i skjeden mens pasienten ligger i gynekologstolen. Dette gir legen mulighet til å se inn i skjeden for å kunne ta celleprøven. Deretter føres det inn en liten børste som brukes til å skrape celler av livmortappen. Dette gjør ikke vondt, men kan for noen være litt ubehagelig. Det hele er over på få sekunder. 

Celleprøven sendes videre til undersøkelse hvor man oppdager eventuelle celleforandringer. Du får beskjed om utfallet av prøven fra legen din. Kontakt Livio for en time hos gynekolog i Oslo. 

Når bør man ikke ta celleprøve?

 • Under menstruasjon
 • Ved skjedekatarr eller betennelse i livmorhalsen. Dette bør behandles før det tas celleprøve
 • Under graviditet, da det er utfordrende å få en celleprøve med korrekt resultat

Les mer om celleprøve hos Norsk Helseinformatikk

For å kunne følge med på cellene anbefaler vi at du tar en celleprøve regelmessig.

Fordeler med å gå til gynekolog uten henvisning

Vi tilbyr ulike undersøkelser og utredninger uten behov for henvisning. Kontakt oss i dag for ledig time.

Tilgang til spesialistkompetanse

Ved å gå til gynekolog uten henvisning får du tilgang til spesialistkompetanse på området, som kan hjelpe deg med å identifisere eventuelle problemer eller bekymringer du har med helsen din.

Raskere behandling

Når du går til gynekolog uten henvisning får du time raskere enn hvis du skulle ha ventet på en henvisning fra fastlegen din.

Personvern

Hvis du ønsker å holde dine gynekologiske problemer eller bekymringer konfidensielle, kan det være lettere å gjøre dette hvis du går til en gynekolog uten henvisning.

Frihet til å velge gynekolog

Når du ikke er begrenset av henvisninger fra fastlegen din, har du mulighet til å velge hvilken gynekolog du ønsker å gå til, og finne en som du føler deg komfortabel med.

Dette er Livio

Vårt fokusområde er fertilitetsrådgivning og utredning. Vi har i over 35 år hjulpet par med å få barn. Vi har lokaler sentralt på Majorstua i Oslo, i tillegg til 8 andre klinikker i Norge, Sverige og på Island. Dette gjør oss til en ledende fertilitetsklinikk i Norden. 

Klinikken vår i Oslo består av tre dyktige kvinnelige spesialister innen gynekologi, alle med lang erfaring innen behandling av infertilitet og assistert befruktning. Vi har også en gynelkolog med ekspertise innen mannlig infertilitet. 

Vi utfører også ordinære undersøkelser for deg som ser etter en gynekolog i Oslo. 

Bestill time hos våre gynekologer i Oslo

Ser du etter en gynekolog i Oslo? Vi tilbyr gynekologiske undersøkelser og utredninger som gjennomføres av våre erfarne kvinnelige gynekologer. Vi har svært moderne utstyr samt kort ventetid. Vårt mål er at du skal føle deg trygg når du tar undersøkelser hos oss. 

Våre behandlings- og undersøkelsestilbud:

 • Fertilitetsundersøkelse
 • Rutinekontroll med celleprøve
 • Sjeldne/manglende eggløsning
 • Ultralyd i tidlig graviditet
 • Utredning ved gjentatte spontanaborter
 • Ultralydkontroll ved behandling i utlandet
 • Prevensjonsveiledning
 • Kjønnsykdommer

Ta en fertilitetsundersøkelse hos oss

En fertilitetsundersøkelse hjelper både kvinner og menn med å identifisere eventuelle problemer som kan påvirke deres evne til å bli gravide eller få partneren gravid. Fertilitetsundersøkelser utføres av våre gynekologer.

Fertilitetsundersøkelsen kan være en emosjonell prosess for mange mennesker, og det er viktig å ha støtte fra pålitelig helsepersonell eller fra en partner eller støttegruppe.

Ta kontakt med oss i dag for å få time hos oss en av våre gynekologer i Oslo. Du trenger ikke henvisning fra lege for å bestille time hos oss.

Om du ønsker å lese mer om de andre behandlingene vi tilbyr, kan du gjøre det her.

Kontakt oss på Livio IVF-klinikken Oslo

Om du vil komme i kontakt med oss kan du ringe eller benytte kontaktskjemaet nedenfor. Ønsker du å sende oss medisinske opplysninger oppfordrer til bruk av Pasientsky.no til elektronisk kommunikasjon, slik at vi kan ivareta dine personopplysninger på en sikker og trygg måte. Kontakt oss gjerne via Pasientsky her.

For ivaretakelse av din integritet besvarer ikke medisinske spørsmål på mail.

Haster din henvendelse ber vi om at du ringer oss på telefon 0047 23204400.