Gynekolog Oslo

Ser du etter gynekolog i Oslo? Vi gjennomfører undersøkelse av underlivet i forbindelse med ufrivillig barnløshet og ved inseminasjon. 

Gjennom våre behandlinger kan vi avklare hva som er årsaken til at du/dere ikke blir gravid. Det kan være mange grunner til at man er ufrivillig barnløs, og det trenger ikke skyldes infertilitet. Vi har ulike metoder som kan hjelpe dere å bli gravid på alternative måter. 

Livio er klinikken for deg som ser etter en kvinnelig gynekolog i Oslo. Ta kontakt i dag for mer informasjon eller bestilling av time. 

Undersøkelse av livmorhulen og eggledere

Undersøkelse av livmorhule og eggledere gjøres ved at væske innsprøytes med et tynt kateter gjennom livmorhalsen og inn i livmorhulen. Mens undersøkelsen pågår kan du bli bedt om å bevege litt på deg for å få best mulig resultat. 

Ofte undersøker vi samtidig om egglederne er åpne. Denne undersøkelsen gjør vi ved mistanke etter funn sett med ultralyd, oftest ufarlige tilstander som for eksempel polypp eller muskelknute i livmorhulen. Vi gjør også en undersøkelse av livmoren dersom vi mistenker at tette eggledere kan være årsak til barnløsheten. 

Undersøkelsen utføres i tiden mellom avsluttet menstruasjon og eggløsning, og tar ikke mer enn en halvtime.

Prosedyre

Dette er en svært trygg prosedyre, men som med alle undersøkelser kan det forekomme komplikasjoner underveis. Disse kan være:

 • Allergisk reaksjon på kontrasten
 • Bekkeninfeksjon

Hvis du etter undersøkelsen opplever noen av disse bivirkningene bør du kontakte legen: 

 • Smerter i nedre del av magen
 • Kvalme eller oppkast
 • Tendens til å besvime
 • Betydelig blødning fra underlivet
 • Feber

Forberedelser før undersøkelsen

Det kreves ingen spesielle forberedelser før du skal gjøre en undersøkelse av livmoren. Dersom du skal ta celleprøve kan det være greit at du ikke har menstruasjon. 

Det er ingen grunn til å grue seg til en undersøkelse, men dersom du syns det er skummelt kan du si fra til legen din på forhånd. Da kan dere bli enige om hvordan undersøkelsen kan gjennomføres slik at det blir minst mulig ubehagelig for deg. 

Bestill time til gynekolog i Oslo i dag

Celleprøve

Kvinner mellom alderen 25 og 69 år blir i Norge anbefalt å ta en celleprøve hvert tredje år. Dette er for at man skal kunne følge med på eventuelle celleendringer og behandle det før det kan utvikle seg til kreft. 

En celleprøve kan tas hos vår gynekolog i Oslo, og undersøkelsen er ferdig på kort tid. For noen kan undersøkelsen oppleves ubehagelig, men det er ikke smertefullt. 

Slik tar man en celleprøve

For å ta en celleprøve blir et spekel ført inn i skjeden mens pasienten ligger i gynekologstolen. Dette gir legen mulighet til å se inn i skjeden for å kunne ta celleprøven. Deretter føres det inn en liten børste som brukes til å skrape celler av livmortappen. Dette gjør ikke vondt, men kan for noen være litt ubehagelig. Det hele er over på få sekunder. 

Celleprøven sendes videre til undersøkelse hvor man oppdager eventuelle celleforandringer. Du får beskjed om utfallet av prøven fra legen din. Kontakt Livio for en time hos gynekolog i Oslo. 

Når bør man ikke ta celleprøve?

 • Under menstruasjon
 • Ved skjedekatarr eller betennelse i livmorhalsen. Dette bør behandles før det tas celleprøve
 • Under graviditet, da det er utfordrende å få en celleprøve med korrekt resultat

Les mer om celleprøve hos Norsk Helseinformatikk

For å kunne følge med på cellene anbefaler vi at du tar en celleprøve regelmessig.

Dette er Livio

Vårt fokusområde er fertilitetsrådgivning og utredning. Vi har i over 30 år hjulpet par med å få barn. Vi har lokaler sentralt på Majorstua i Oslo, i tillegg til 8 andre klinikker i Norge, Sverige og på Island. Dette gjør oss til en ledende fertilitetsklinikk i Norden. 

Klinikken vår i Oslo består av tre dyktige kvinnelige spesialister innen gynekologi, alle med lang erfaring med behandling av infertilitet og assistert befruktning. Vi har også en gynelkolog med ekspertise innen mannlig infertilitet. 

Vi utfører også ordinære undersøkelser for deg som ser etter en gynekolog i Oslo. 

Bestill time hos vår gynekolog i Oslo

Ser du etter en gynekolog i Oslo? Vi tilbyr gynekologiske underskelser og utredninger som gjennomføres av kvinnelige gynekologer. Vi har svært moderne utstyr samt kort ventetid. Vårt mål er at du skal føle deg trygg når du tar undersøkelser hos oss. 

Våre behandlings- og undersøkelsestilbud:

 • Fertilitetsundersøkelse
 • Rutinekontroll med celleprøve
 • Sjeldne/manglende eggløsning
 • Ultralyd i tidlig graviditet
 • Utredning ved gjentatte spontanaborter
 • Ultralydkontroll ved behandling i utlandet
 • Prevensjonsveiledning
 • Kjønnsykdommer

Ta kontakt med oss i dag for å få time hos oss en av våre gynekologer i Oslo. Du trenger ikke henvisning fra lege for å bestille time hos oss.

Om du ønsker å lese mer om de andre behandlingene vi tilbyr, kan du gjøre det på hjemmesiden vår.

Kontakt oss på Livio IVF-klinikken Oslo

Om du vil komme i kontakt med oss kan du ringe eller benytte kontaktskjemaet nedenfor. Ønsker du å sende oss medisinske opplysninger oppfordrer til bruk av Pasientsky.no til elektronisk kommunikasjon, slik at vi kan ivareta dine personopplysninger på en sikker og trygg måte. Kontakt oss gjerne via Pasientsky her.

For ivaretakelse av din integritet besvarer ikke medisinske spørsmål på mail.

Haster din henvendelse ber vi om at du ringer oss på telefon 0047 23204400.