Sædbank Oslo

Livio har  sædbanker i Norge, Sverige og på Island

Livio IVF-klinikken Oslo ble startet opp allerede i 1986, og er nå den eldste private IVF-klinikken i Norge. I tillegg til klinikken i Oslo, har Livio-gruppen flere klinikker i Sverige og på Island. 

I 35 år har vi tilbudt assistert befruktning til par som opplever vanskeligheter med å få barn. Nå som Bioteknologiloven har blitt endret, kan vi endelig også tilby assistert befruktning til enslige kvinner. 

Som en forlengelse av dette, har vi etablert en ny sædbank i Oslo. Det betyr at vi har et behov for flere sæddonorer som ønsker å hjelpe kvinner eller par med å få barn gjennom inseminasjon med donorsæd (AID).

Hvordan foregår inseminasjon med donorsæd?

Hvis du har lyst til å donere sæd til vår sædbank i Oslo, så ta gjerne kontakt med oss på telefon, eller fyll ut vårt søknadsskjema. Når vi har mottatt søknaden din, kontakter vi deg for å avtale en tid for å levere en sædprøve. 

Hos oss møter du hyggelige og profesjonelle ansatte som kan gi deg svar på det du måtte lure på. Du får utlevert en beholder til sædprøven, og vi viser deg til et «sædprøve-rom» der du kan ta prøven. 

Når vi har godkjent prøven din, får du en time hos en av våre leger for en samtale og også for blodprøve og urinprøve.

Hva testes du for?

For at det skal være en høy sannsynlighet for fruktbarhet og graviditet, er det viktig at sæddonoren har god helse. 

Vi tester blod og urin for disse sykdommene: 

  • HIV I/II
  • HTLV I/II
  • Hepatitt B
  • Hepatitt C
  • Syfilis
  • Klamydia
  • Gonoré

Dersom vi ikke finner tegn til noen av disse sykdommene i prøvene, kan sæd doneres til vår sædbank i Oslo. I Norge kan en sæddonor gi opphav til barn i maksimalt seks familier. Du mottar 350 kroner i kompensasjon for hver godkjente donasjon til vår sædbank i Oslo.

Inseminasjon og befruktning

Inseminasjonsbehandlingen utføres når kvinnen har eggløsning. Vår klinikk i Oslo er bemannet i helgene, slik at behandlingen også kan gjennomføres dersom eggløsningen skjer på en lørdag eller søndag. 

Under inseminasjonen føres sædcellene gjennom livmorhalsen og inn i livmoren ved hjelp av et tynt og mykt plastkateter. Befruktningen skjer på samme måte som ved et samleie.

Fordeler ved å bli sæddonor

De som donerer sæd gjør det av altruistiske grunner – de ønsker å hjelpe ufrivillig barnløse med å oppfylle sin største drøm. Enkelte kjenner noen som har problemer med å få barn, mens andre har lyst til å gjøre noe for andre som føles givende for dem selv.

Uansett hva som er grunnen, kan du som sæddonor være med på å utgjøre en forskjell. Ved å donere sæd til vår sædbank i Oslo kan du gi en helt unik gave til mennesker som har drømt om eller prøvd å få barn i flere år. 

I tillegg er dette en god mulighet til å få utført en omfattende helseundersøkelse helt gratis. Størrelsen på kompensasjonen du mottar per godkjent donasjon er bestemt av myndighetene, per i dag er det 350,-.

Behandling i hyggelige omgivelser

Livio IVF-klinikken Oslo holder til i trygge og moderne omgivelser sentralt på Majorstua i Oslo. Vi legger stor vekt på at du skal føle deg godt ivaretatt når du kommer til oss, enten du er pasient eller om du skal donere sæd til vår sædbank i Oslo.

Hos oss blir du møtt av profesjonelle ansatte som har lang erfaring innenfor sine fagfelt. Hvis du har lyst til å donere sæd til vår sædbank i Oslo, så ta kontakt med oss på telefon, eller fyll ut vårt søknadsskjema.

Dersom du har spørsmål angående en av de andre behandlingene vi tilbyr, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss. Vi gleder oss til å høre fra deg!

Kontakt oss på Livio IVF-klinikken Oslo

Om du vil komme i kontakt med oss kan du ringe eller benytte kontaktskjemaet nedenfor. Ønsker du å sende oss medisinske opplysninger oppfordrer til bruk av Pasientsky.no til elektronisk kommunikasjon, slik at vi kan ivareta dine personopplysninger på en sikker og trygg måte. Kontakt oss gjerne via Pasientsky her.

For ivaretakelse av din integritet besvarer ikke medisinske spørsmål på mail.

Haster din henvendelse ber vi om at du ringer oss på telefon 0047 23204400.