Donorsæd Norge

Livio IVF-klinikken tilbyr inseminasjon med donorsæd i Norge til både heterofile og lesbiske par, samt enslige kvinner. Her kan du lese mer om behandlingen. 

Vi har 35 års erfaring, solid kompetanse og dyktige medarbeidere. Til nå har vi brakt over 3500 barn til verden, og hjulpet mange par ut av ufrivillig barnløshet

Vi ønsker at alle som besøker oss skal være trygge på at vi gjør alt vi kan for å hjelpe dem. Hos oss vil du alltid være i trygge hender. 

European Sperm Bank og Livio Sperm Bank

Hos Livio IVF-Klinikken Oslo benytter vi donorsæd fra European Sperm Bank og Livio’s egen sædbank, Livio Sperm Bank. Her blir donorer plukket ut etter omfattende prosesser og blir godkjente individuelt av spesialiserte leger. 

Standardene man må møte for å være en egnet donor er høye – så høye at 80% av donorer blir avvist fordi sæden ikke møter de strenge kravene. De benytter seg av en «screening process» som møter alle nasjonale retningslinjer og EUs krav. 

Med dette kan vi garantere at donorsæden i Norge er av den beste kvaliteten. Etter krav i norsk lovgivning benytter vi ikke-anonyme donorer, men donoren forblir anonym til barnet har fylt 15 år. Da har barnet rett til kunnskap om donorens identitet. 

Det er også mulig å ønske flere barn med samme sæddonor. Dersom dette er ønskelig, kan donorsæd og barnerett reserveres til søskenforsøk hos European Sperm Bank. 

Før behandling

Når et par kommer til oss med et ønske eller behov for behandling med donorsæd i Norge, vil det være nødvendig med en førstegangskonsultasjon med en av våre gynekologer. Her kan vi sammen avdekke behov og eventuelt undersøke årsaker til ufrivillig barnløshet. 

Det tar vanligvis minst 2-3 uker før alt er klart for oppstart med behandling etter førstegangskonsultasjon. Vi må avklare at vi har mottatt barneomsorgsattest, blodprøvesvar, signerte skjemaer, donorstrå og barnerett fra European Sperm Bank. Vi sørger for at alt er i orden før behandling kan starte. 

Under behandling

Før inseminasjonsbehandlingen kan det noen ganger settes en eggløsningssprøyte i kvinnen som skal bære frem barnet. Som oftest vil behandlingen foregå i en naturlig syklus. Hos kvinner som ikke får eggløsning naturlig, kan en lett hormonstimulering gis.

Under inseminasjonen føres et tynt og mykt plastkateter gjennom livmorhalsen og inn i livmoren, og sædceller fra donorsæden sprøytes inn. Selve behandlingen bør kun skje dersom kvinnen har åpne eggledere. 

Les mer: Inseminasjon med donorsæd (AID)

Livio IVF-klinikken i Oslo

Hos oss vil du alltid være i trygge hender. Alle ansatte hos IVF klinikken Oslo har lang erfaring og fartstid i klinikken og helsevesenet. 

Vi har bred kompetanse og en dyktig stab på 13 personer. Vi er fire leger, fire embryologer, tre sykepleiere, og to sekretærer. Vi var den første godkjente private klinikken i Norge som kunne tilby assistert befruktning. Til nå har Livio bistått med å bringe over 3500 barn til verden!

Sammen med våre åtte andre klinikker i Sverige og på Island, utfører vi flest behandlinger i hele Norden. Dette gir oss ressurser til å være ledende på slike behandlinger og forskning, og sørger for at par og enslige kvinner skal kunne få den beste behandlingen uansett utfordring. 

Ta kontakt med oss i dag for mer informasjon om donorsæd i Norge og for konsultasjon. Les mer om oss her.

Kontakt oss på Livio IVF-klinikken Oslo

Om du vil komme i kontakt med oss kan du ringe eller benytte kontaktskjemaet nedenfor. Ønsker du å sende oss medisinske opplysninger oppfordrer til bruk av Pasientsky.no til elektronisk kommunikasjon, slik at vi kan ivareta dine personopplysninger på en sikker og trygg måte. Kontakt oss gjerne via Pasientsky her.

For ivaretakelse av din integritet besvarer ikke medisinske spørsmål på mail.

Haster din henvendelse ber vi om at du ringer oss på telefon 0047 23204400.