Prøverørsbehandling

Ufrivillig barnløshet er en utfordring mange sliter med. Fertilitetsklinikken Livio tilbyr blant annet prøverørsbehandling for dere som er i en slik situasjon. Kontakt oss i dag.

Ufrivillig barnløshet 

Mange par sliter med å bli gravide, og selv om sannsynligheten for å lykkes på én menstruasjonsperiode er på ca. 20-25%, er flere fremdeles barnløse etter 12 menstruasjoner. Hele 10% av par som prøver å få barn opplever å ikke oppnå befruktning i løpet av et år. Det er disse som kalles ufrivillig barnløse. 

Livio jobber kontinuerlig for at denne tilstanden skal bli midlertidig for så mange som mulig. Vi har svært kompetente leger og spesialister som tilbyr både utredning og diverse behandlinger. 

Utredning

Etter å ha prøvd på naturlig vis i et år anbefales det å få en utredning. Er kvinnen over 35 år gammel, bør utredningen skje allerede etter seks måneder. Det vil da bli tatt flere tester av begge parter for å finne eventuelle årsaker til hvorfor dere ikke blir gravide på egen hånd. 

Om det blir oppdaget en eller flere årsaker til barnløsheten, viser statistikk at det er ⅓ av dem som ligger hos kvinnen, ⅓ hos mannen og ⅓ hos begge parter. De vanligste årsakene vi finner under utreding er skader i egglederne, eggløsningsforstyrrelser, redusert sædkvalitet og endometriose.

Dette er prøverørsbehandling

IVF står for «In Vitro Fertilisering», som betyr befruktning utenfor kroppen, og det er nettopp dette som skjer. I en prøverørsbehandling, eller IVF-behandling som det også kalles, hentes det flere egg fra kvinnens eggstokker og spermier fra mannen. Disse føres inn i et prøverør slik at det kan skje en befruktning. 

Befruktet egg settes tilbake

I tiden før eggene hentes ut, stimuleres kvinnens eggstokker med hormoner slik at eggene skal modnes. 2-5 dager etter befruktningen i prøverøret, settes det befruktede egget tilbake i kvinnens livmor ved hjelp av ultralyd og en tynn nål. Behandlingen skjer under lokalbedøvelse. 

Behandlingen kalles også assistert befruktning, en betegnelse som er godt beskrivende. Selve befruktningen skjer inne i prøverøret, og sædcellenes naturlige befruktningsevner er essensielle for å lykkes. 

Befruktningen skjer i et laboratorie og følges nøye opp. Hvis vi finner flere egnede befruktede egg, kan disse fryses ned og settes inn i kvinnens livmor på et senere tidspunkt.

Spermieinjeksjon

En annen form for assistert befruktning er ICSI, eller spermieinjeksjon. Om infertiliteten skyldes at mannen har nedsatt spermakonsentrasjon, eller at befruktningen under IVF var dårlig, er ICSI et aktuelt neste steg. 

Behandlingen går ut på at det hentes ut modne egg fra kvinnen, og det velges ut en tilsynelatende god sædcelle fra mannen for hver av disse eggene. Deretter føres sædcellen inn i egget ved bruk av en mikropipette, og dagen etter kan man sjekke om dette resulterte i en vellykket befruktning. 

Derfor bør du gå for prøverørsbehandling

IVF er i dag den mest effektive behandlingen på markedet for omtrent alle årsaker til ufrivillig barnløshet og infertilitet. Det positive med IVF er at om du ikke lykkes første gang er det bare å prøve igjen, dersom du har mulighet. Dette gjør at sannsynligheten for å lykkes blir større.

Dersom årsaken til deres ufrivillige barnløshet er skade på egglederne, forstyrrelser i kvinnens hormonelle styring av eggløsningen eller nedsatt sædkvalitet, kan IVF være en god behandling med gode marginer. Det er også den beste behandlingen dersom det ikke oppdages noen årsak i utredningen.

Du har også frihet til å velge mellom å bruke sæd fra ektefelle/samboer eller fra en donor, du kan være enslig eller dere kan være to kvinnelige partnere.

Les mer: IVF Oslo

Få behandling hos Livio

Livio er Norges eldste fertilitetsklinikk og har holdt på med fertilitetsbehandling siden 1986, kun to år etter at det første barnet i Norge ble født som resultat av prøverørsbehandling. Klinikken ble etablert av Johan Hazekamp som en del av det vi i dag kjenner som Volvat medisinske senter, den gang Ring medisinske senter. 

I 2010 ble klinikken selvstendig og flyttet til sentrale lokaler på Majorstuen i Oslo. Fire år senere ble vi en del av Livio-gruppen, som er nordens største aktør når det kommer til assistert befruktning. Les mer om oss her.

Bestill en uforpliktende konsultasjon 

Livio har hjulpet par og enslige å få barn i over 35 år og over 3500 barn har blitt født etter behandlinger gjort hos oss. Vi har både spesialister innen gynekologi og embryolog på plass i våre lokaler hele uken, noe som betyr at vi hjelper ufrivillig barnløse hver eneste dag. Vi er lidenskapelig opptatt av arbeidet vi gjør og ønsker å være en så god støtte som mulig.

Vi Livio ønsker å være til hjelp dersom du har spørsmål om prøverørsbehandling eller ufrivillig barnløshet. Vi har korte eller ingen ventetider. 


Kontakt oss på Livio IVF-klinikken Oslo

Om du vil komme i kontakt med oss kan du ringe eller benytte kontaktskjemaet nedenfor. Ønsker du å sende oss medisinske opplysninger oppfordrer til bruk av Pasientsky.no til elektronisk kommunikasjon, slik at vi kan ivareta dine personopplysninger på en sikker og trygg måte. Kontakt oss gjerne via Pasientsky her.

For ivaretakelse av din integritet besvarer ikke medisinske spørsmål på mail.

Haster din henvendelse ber vi om at du ringer oss på telefon 0047 23204400.