IVF Oslo

Dersom et par har prøvd å få barn i ett år uten å lykkes, vil dette ofte defineres som ufrivillig barnløshet. Det finnes heldigvis behandlinger som kan hjelpe!

IVF Klinikken Oslo streber etter å ligge i forkant innen assistert reproduksjonsteknikk. Vi har over 35 års erfaring, og med en solid kompetanse og lang erfaring, ønsker vi at alle par som besøker oss skal føle at vi har gjort det beste for dem.

Ta kontakt med oss for mer informasjon om IVF.

Hva er IVF?

IVF blir ofte kalt for prøverørsbefruktning, og er en metode for assistert befruktning. Ved en prøverørsbefruktning, vil egget bli befruktet utenfor kvinnens kropp, noe som på fagspråket kalles in vitro.

Forkortelsen IVF står for In Vitro Fertilisering, og kan oversettes som fertilitet utenfor en levende organisme.

Behandlingen innebærer at et egg blir hentet ut fra eggstokkene fra kvinnen og legges sammen med spermier fra mannen i et medisinsk prøverør. Det er her befruktningen skal skje.

I Norge fødes det rundt 7000 barn hvert år som har blitt unnfanget via IVF.

Hvordan ser en typisk IVF-behandling ut?

IVF-behandlingen starter som oftest med at et par tar kontakt med vår klinikk i Oslo. Herfra vil vi vurdere behov og omfang, og årsak til ufrivillig barnløshet. Vi vurderer også om behandlingen er riktig for paret, eller om det vil være andre behandlinger som kan være effektive. Dette kalles gjerne fertilitetsutredning, og går utpå at vi skal bli bedre kjent med parets behov.

En typisk prøverørsprosess ser ofte slik ut:

Hormonell behandling av kvinnen — dette kan være en lang protokoll eller en kort protokoll. Befruktning skjer med sæd fra ektefelle/samboer, eller med donorsæd. Når egget blir befruktet i laboratoriet, vil det tilbakeføres i livmoren etter 2-5 dager.

En IVF-behandling er ikke det samme som en kunstig befruktning, til tross for at befruktningen skjer utenfor kvinnekroppen. Befruktningen skjer på en naturlig måte, og for å oppnå suksess er behandlingen avhengig av sædcellenes naturlige krefter og befruktningsevner.

Les mer: IVF-behandling

Hvorfor velger noen par prøverør?

Det finnes ulike grunner til at par velger en IVF-behandling når de opplever ufrivillig barnløshet. Det kan være grunner som at noen kvinner har fått skader på egglederne sine, noe som forhindrer egg og sæd i å møtes.

Slike kan noen ganger skyldes en symptomløs underlivsbetennelse, en graviditet utenfor livmoren, eller sykdommen endometriose.

I andre tilfeller kan kvinnens hormonelle styring av eggløsningen også skape forstyrrelser slik at befruktning uteblir. Da kan IVF være en bra behandling for å oppnå optimal modning og befruktning av kvinnens egg.

Andre grunner kan være nedsatt sædkvalitet som forhindrer at sædcellene klarer å finne veien gjennom livmoren til egget, eller at de forhindrer befruktning.

IVF er en bra behandling for par som opplever ufrivillig barnløshet. Behandlingen er helt trygg og naturlig, og barn som fødes etter en slik behandling utvikler seg normalt.

Uansett årsak, vil vi alltid veilede og sørge for at paret føler seg trygge og ivaretatt. Ta kontakt for mer informasjon om IVF i Oslo og omegn.

IVF-klinikken Oslo

Hos IVF klinikken Oslo har vi lang erfaring, bred kompetanse og en dyktig stab på 12 personer. Vi har tre leger, fire embryologer, tre sykepleiere, og to sekretærer. Alle har lang fartstid i både klinikken og i helsevesenet.

Vi har åtte andre klinikker i Sverige og Island, og til sammen utfører vi flest behandlinger i hele Norden. Dette gir oss både muligheter og ressurser til å være ledende på slike behandlinger og forskning, og sørger for at par skal kunne få den beste behandlingen i en ellers krevende situasjon.

Vi er den første godkjente private klinikken i Norge til å tilby assistert befruktning og IVF i Oslo. Til nå har Livio brakt mer enn 2000 barn til verden!

Les mer om oss her.

Kontakt oss på Livio IVF-klinikken Oslo

Om du vil komme i kontakt med oss kan du ringe eller benytte kontaktskjemaet nedenfor. Ønsker du å sende oss medisinske opplysninger oppfordrer til bruk av Pasientsky.no til elektronisk kommunikasjon, slik at vi kan ivareta dine personopplysninger på en sikker og trygg måte. Kontakt oss gjerne via Pasientsky her.

For ivaretakelse av din integritet besvarer ikke medisinske spørsmål på mail.

Haster din henvendelse ber vi om at du ringer oss på telefon 0047 23204400.