Prøverørsbefruktning

Det er ikke like lett for å alle å bli gravide. Heldigvis finnes det en rekke alternativer for deg som sliter med å få barn. Hos Livio Klinikken Oslo tilbyr vi blant annet prøverørsbefruktning som en løsning. 

Ta kontakt for mer informasjon om hvordan vi kan finne en løsning tilpasset dine behov. 

Hva er prøverørsbefruktning/ IVF?

Det finnes flere navn for samme type behandling. Prøverørsbefruktning er det samme som IVF, som står for Vitro Fertilisering, men det kan også bli kalt assistert befruktning. 

IVF er en metode der man gir kvinnen ekstra hormoner slik at hun skal produsere flere egg enn det hun vanligvis gjør. Deretter blir det hentet egg fra kvinnen for så å bli befruktet med sæd. 

Det tar et par dager før egget har delt seg og blir til en embryo, men når det har skjedd settes embryoet tilbake i kvinnens livmor. Sjansen for å bli gravid ved assistert befruktning er i de fleste tilfeller svært høy. 

Opplever du ufrivillig barnløshet, finnes det en rekke ulike behandlinger som kan løse det. Vi hos Livio Klinikken Oslo vil gjøre alt vi kan for å øke din mulighet til å bli gravid. 

Hvorfor blir du ikke gravid?

Hvis man gjentatte ganger har prøvd å få barn uten å lykkes kan man fort miste håp og tenke det verste – men husk at alle blir ikke gravide like fort. 

Det er mye som skal til for at man skal bli gravid, og mens det for noen tar kun et par forsøk, kan det for andre ta kanskje flere år. 

Les mer: Graviditet

Ta kontakt etter ett år 

Dersom det har gått ett år uten at dere har blitt gravide, kan det være smart å ta kontakt med noen som er ekspert på nettopp dette. Dette for å avdekke ulike årsaker til uteblivende graviditet. 

Som nevnt tidligere er det mye som skal “klaffe” for at man skal kunne bli gravid. Dette innebærer også at det er mange faktorer som kan være årsaken til at man ikke får barn. 

De mest vanlige årsakene til uteblivende graviditet er:

  • Nedsatt sædproduksjon
  • Blokkerte eggledere
  • Alder
  • Sannsynlighet

Videre skal vi ta en nærmere titt på hva de ulike årsakene innebærer. 

Nedsatt sædproduksjon

Det finnes en del livsstilsfaktorer som kan være med på å påvirke sædkvaliteten til mannen. Noen årsaker kan være kosthold, tobakk eller annet. 

Blokkerte eggleder

Hos kvinner er det egglederne som sørger for at eggene kommer seg fra eggstokkene slik at de kan bli befruktet. Kvinnen kan ha friske egg og produsere riktig mengde, men likevel ikke bli gravid fordi egglederne er blokkerte. Dette kan komme av at kvinnen tidligere har hatt infeksjonssykdommer som klamydia. 

Blokkerte eggledere kan sjekkes hos gynekologen og kan behandles. 

Alder

Alder kan ha en innvirkning på evnen til å bli gravid. Er kvinnen fremdeles fruktbar i en viss alder, men opplever ufrivillig barnløshet, kan en prøverørsbefruktning være med på å øke sannsynligheten for å oppnå graviditet.  

Sannsynlighet

Det holder ikke å ha samleie uten prevensjon for å bli gravid. For å bli gravid, er man avhengig av at kvinnen produserer eggceller som klarer å bevege seg gjennom egglederen, i tillegg til at mannen produserer friske sædceller. 

For at egget skal bli befruktet må samleie skje rundt det tidspunktet eggcellen slippes, og dersom egget så blir befruktet av sædcellene, må egget også feste seg i livmorveggen.

Når det er så mye som skal til for at kvinnen kan bli gravid, er det også mye som kan gå galt i denne prosessen som gjør at hun ikke blir gravid. Det kan være av en bestemt årsak eller skyldes feil tidspunkt. 

Har du prøvd å få barn i ett år kan det være smart å ta kontakt med Livio Klinikken for råd og veiledning. Det kan være at prøverørsbefruktning blir det riktige alternativet for dere, etter utredning.  

Viktig å tenke på før behandling

Når du gjennomgår prøverørsbefruktning bør du ikke røyke, da dette kan påvirke resultatene. Røyking kan gå blant annet gå utover sædkvaliteten og bør unngås. 

Dersom mannen mistenker at han har nedsatt sædkvalitet,  kan det være en god ide og ta en sædprøve for å finne ut om hans sæd er optimalt for prøverørsbefruktning. 

Livio hjelper deg

Vi i Livio vil gjøre alt vi kan for å øke sannsynligheten deres for å bli gravid og få barn. Livo har i mer enn 30 år hjulpet par med nettopp dette. Vi holder til i trygge fasiliteter og omgivelser sentralt i Oslo. 

Kontakt oss i dag for konsultasjon. 


Kontakt oss på Livio IVF-klinikken Oslo

Om du vil komme i kontakt med oss kan du ringe eller benytte kontaktskjemaet nedenfor. Ønsker du å sende oss medisinske opplysninger oppfordrer til bruk av Pasientsky.no til elektronisk kommunikasjon, slik at vi kan ivareta dine personopplysninger på en sikker og trygg måte. Kontakt oss gjerne via Pasientsky her.

For ivaretakelse av din integritet besvarer ikke medisinske spørsmål på mail.

Haster din henvendelse ber vi om at du ringer oss på telefon 0047 23204400.