Sædbank Norge

Livio IVF-klinikken er i gang med å etablere en sædbank i Norge. Nå har vi behov for flere sæddonorer som vil hjelpe ufrivillig barnløse med å få barn.

I fjor ble den norske Bioteknologioven endret for første gang siden 2004. En av de viktigste endringene er at assistert befruktning for enslige kvinner blir tillatt. Nå kan endelig enslige kvinner benytte seg av IVF eller inseminasjon uten å måtte dra til utlandet.

Livio IVF-klinikken har i flere år tilbudt inseminasjon med donorsæd til par, og med denne lovendringen forventer vi også stor pågang fra enslige kvinner som ønsker å bli gravide ved hjelp av donorsæd. 

Livio IVF-klinikken har allerede sædbanker i Sverige og på Island, og nå har vi tatt skrittet videre for å etablere en sædbank i Norge. Dette betyr at vi har et stort behov for menn som ønsker å donere sæd til vår sædbank i Norge.

Vurderer du å bli sæddonor?

Ved å donere sæd til vår sædbank i Norge kan du hjelpe heterofile og lesbiske par eller enslige kvinner med å oppfylle sin største drøm. Det kan være mange grunner til at man vil benytte seg av donorsæd for å bli gravid. 

Hos par kan det for eksempel komme av nedsatt sædkvalitet hos mannen, og hos enslige kvinner er det ofte fordi kvinnen ikke har funnet den rette partneren å få barn sammen med. 

Uansett hva som er grunnen, har kvinnen eller paret ofte drømt om eller prøvd å få barn i flere år. Ved å donere sæd til vår sædbank i Norge kan du bidra til å gi ufrivillig barnløse deres livs største gave; et barn. 

Helseundersøkelse før sæddonasjon

Donorsæd må være av høy kvalitet for å sikre høyest mulig sjanse for befruktning og graviditet. Det er også viktig at alle sæddonorer har god helse. Derfor må alle sæddonorer testes for smittsomme sykdommer før de godkjennes som donorer.

Dersom du ønsker å donere sæd til vår sædbank i Norge, kan du fylle ut vårt søknadsskjema eller kontakte oss på mail: livioeggandspermbank@livio.no eller telefon: 901 95 762.

Da setter vi opp en time for å ta en sædprøve. Dersom denne blir godkjent, får du en time til legebesøk med blod- og urinprøve. Vi tester blod og urin for disse sykdommene:

  • HIV I/II
  • HTLV I/II
  • Hepatitt B
  • Hepatitt C
  • Syfilis
  • Klamydia

Som sæddonor får du altså en gratis helseundersøkelse. Hvis prøvene ikke viser tegn til noen av disse sykdommene, kan sæden brukes til donasjon av vår sædbank i Norge. Du får en økonomisk kompensasjon på 350 kroner per godkjente donasjon. 

Å få barn ved hjelp av donorsæd

Hvis du derimot vurderer å få barn ved hjelp av donorsæd, kan du kontakte oss for å få en førstegangskonsultasjon med en av våre gynekologer. 

Da kan vi fortelle nærmere om prosessen og hjelpe deg med utvelgelse av sæddonor hvis det skulle være aktuelt. 

Velkommen til Livio – IVF-klinikken i Oslo

Vi holder til sentralt på Majorstuen i Oslo, og kan hjelpe deg med alt du lurer på angående vår sædbank i Norge, fruktbarhet, assistert befruktning eller lignende. 

Livio er Norges eldste private fertilitetsklinikk, og siden oppstarten har vi bidratt til at mer enn 3500 etterlengtede barn har kommet til verden. 

Vi er svært opptatt av at alle våre pasienter og donorer skal føle seg trygge og ivaretatt hos oss. Hos oss møter du hyggelige og profesjonelle ansatte som har lang erfaring innenfor sine fagfelt. 

Uansett om du vurderer å donere sæd til vår sædbank i Norge eller vil vite mer om et av våre behandlingstilbud, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss. 

Kontakt oss på Livio IVF-klinikken Oslo

Om du vil komme i kontakt med oss kan du ringe eller benytte kontaktskjemaet nedenfor. Ønsker du å sende oss medisinske opplysninger oppfordrer til bruk av Pasientsky.no til elektronisk kommunikasjon, slik at vi kan ivareta dine personopplysninger på en sikker og trygg måte. Kontakt oss gjerne via Pasientsky her.

For ivaretakelse av din integritet besvarer ikke medisinske spørsmål på mail.

Haster din henvendelse ber vi om at du ringer oss på telefon 0047 23204400.