Hvordan får jeg best mulig sædkvalitet?

En av de beste måtene å forbedre sædproduksjonen på, er også en av de enkleste: Unngå å utsette testiklene for varme. Faktisk spiller typen undertøy du velger, en viktig rolle i dette. Nylig ble det publisert en studie av effekten av menns undertøy. Du kan lese artikkelen her. Studien viste at menn som brukte løstsittende undertøy, hadde 25 % høyere spermieantall og 33 % høyere antall bevegelige sædceller, sammenlignet med menn som brukte tettsittende undertøy. Boxershorts er best.

Du bør også unngå hyppige varme bad, boblebad eller andre aktiviteter som øker temperaturen i testiklene, siden dette kan gi dårligere sædproduksjon.

Både sigarettrøyking, hasjrøyking og overdrevet alkoholforbruk er også velkjente risikofaktorer som kan redusere fertiliteten hos menn.

Dessuten er det å være normalvektig en viktig faktor for reproduksjonsevnen. Menn med forhøyet BMI har vist seg å ha dårligere sædkvalitet enn menn med normal BMI. Inntak av proteintilskudd kan ha en negativ effekt på fertiliteten hos menn.

Få best mulig sædproduksjon:

  • Unngå varme
  • Unngå sigaretter, narkotika og alkohol
  • Spis sunt