Ufrivillig barnløshet

Når et par har forsøkt å bli gravid på naturlig måte, dvs. med regelmessig samleie uten prevensjon, i 12 måneder, defineres det som ufrivillig barnløshet. Dette kan skyldes forhold både hos mannen og hos kvinnen, og det gjelder ca. 15 % av par i reproduksjonsalder. Den viktigste faktoren er kvinnens alder. Mannens alder spiller også en rolle. Er kvinnen over 35 år, bør det ikke ventes med behandling lenger enn 6 måneder.

Årsakene til barnløshet er mange og inkluderer skader av eggstokkene eller testiklene etter infeksjoner, trauma eller kirurgi, medisinske (ofte hormonelle abnormaliteter) eller genetiske faktorer. Årsaken til uteblitt graviditet ligger i en tredjedel av tilfellene hos kvinnen og i en tredjedel av tilfellene hos mannen. I ca en tredjedel av tilfellene finnes det ingen forklaring på hvorfor ikke graviditet oppnås.

Reproduksjonsteknologien som benyttes ved assistert befruktning gir større sjanser for å oppnå svangerskap hos kvinner mellom 30 og 40 år enn ved naturlig befruktning.

Ring oss gjerne så kan vi veilede deg videre i prosessen!

Kontakt oss

Dersom du ønsker å komme i kontakt med oss kan du ringe, sende oss melding via Pasientsky eller bruke kontaktskjemaet under.
Fordi vi beskytter din integritet må ikke medisinske data sendes via kontaktskjemaet nedenfor. Melding i skjemaet nedenfor som inneholder medisinske data vil bli slettet.
Dersom du har en sak som haster må du kontakte oss på telefon.
Velkommen!