IVF

For noen kan det være vanskelig å få barn. Ønsker man å øke sannsynligheten for å få barn kan man gjøre det gjennom IVF-behandling. 

Hva er IVF? 

IVF står for In Vitro Fertilisering, men kalles også assistert befruktning.

IVF er til for par som sliter med å få barn. Under denne behandlingen stimuleres kvinnen med hormoner for eggløsning. Egg hentes fra kvinnen og blir befruktet med spermier fra mannen i et medisinsk prøverør.

Etter noen dager vil egget og spermier utvikles til et embryo. Dette plasseres så tilbake i kvinnens livmor. Rundt 60-70 prosent av de som utfører assistert befruktning blir gravide etter maks tre behandlinger. 

Ufrivillig barnløshet kan reverseres ved hjelp av assistert befruktning. Sliter du og din partner med å bli gravide kan vi hos Livio hjelpe med å øke sannsynligheten for at dere blir gravide. 

Les mer om IVF i Oslo

Årsaker til at man ikke blir gravid

Opplever man ufrivillig barnløshet, er det ikke uvanlig at man begynner å lure på foreliggende årsaker. Men at man ikke blir gravide etter en lang periode med prøving betyr ikke nødvendigvis at det er umulig. For noen kan det ta en måned å bli gravid, for andre kan det ta over ett år. 

Har du og partneren prøvd å bli gravide i over ett år, kan det være smart å ta kontakt med en ekspert. Det kan være mange faktorer som påvirker sannsynligheten for graviditet.

Vanlige årsaker er som følgende:

  • Nedsatt sædproduksjon
  • Blokkerte eggledere
  • Alder

Nedsatt sædproduksjon

Nedsatt sædproduksjon/sædkvalitet hos mannen er en av de vanligste grunnene til at et par ikke blir gravid. Dårlig sædkvalitet betyr at svømmeevnen til sædcellene ikke er god nok. Slikt er påvirket av kosthold, alkohol, røyking og høy temperatur på tekstilene. 

Blokkerte eggledere

Kvinnens eggstokker kan være friske og produsere sunne egg. Blokkerte eggledere vil stoppe disse eggene fra å bli befruktet. Blokkerte eggledere kan være blant annet være påvirket av infeksjonssykdommer som klamydia. 

Ved blokkerte eggledere, vil ikke egget som blir sluppet under eggløsningen møte sædcellene.

Egglederen skal lede eggene til livmoren hvor egget skal befruktes. Hvis egglederen er blokkert kan ikke egget bli befruktet. Dette er noe du kan få sjekket hos gynekologen din, og det kan bli behandlet.

Alder

Etter fylte 35 år kan noen oppleve at det blir vanskeligere å bli gravid. Med alderen vil celler i kroppen brytes ned og eggproduksjonen faller. Dette kan påvirke sjansene for å bli gravid på naturlig vis. 

Med fertilitetsbehandling øker sannsynligheten og sjansen for å bli gravid betydelig.

Dette bør menn gjøre før IVF-behandling

Røyking kan påvirke resultatene ved assistert befruktning. Mannens sædkvalitet kan bli sterkt påvirket hvis han røyker aktivt.

Sædkvaliteten kan være påvirket av røyking, dårlig kosthold eller helseproblemer, og derfor anbefaler vi at du tar en sædprøve før behandlingen. Slik kan vi finne ut om din sæd er optimal for assistert befruktning. 

Assistert befruktning er til for å øke sannsynligheten for graviditet, og denne vil være svært høy dersom mannens spermier fungerer optimalt. 

Marihuana og andre narkotiske stoffer kan også ha en stor påvirkning på mannens sædkvalitet. Det anbefales derfor at man stopper med sterke stimulanter før behandling.  

Livio – klinikken som hjelper deg

Livo har i mer enn 30 år hjulpet par med å få barn. Vi jobber intenst med å gjøre alt vi kan for å hjelpe til. Vi utfører behandlingene i trygge fasiliteter og omgivelser sentralt i Oslo. 

Ta kontakt idag for mer informasjon, eller søk via vår søknadøveiledning.

Kontakt oss på Livio IVF-klinikken Oslo

Om du vil komme i kontakt med oss kan du ringe eller benytte kontaktskjemaet nedenfor. Ønsker du å sende oss medisinske opplysninger oppfordrer til bruk av Pasientsky.no til elektronisk kommunikasjon, slik at vi kan ivareta dine personopplysninger på en sikker og trygg måte. Kontakt oss gjerne via Pasientsky her.

For ivaretakelse av din integritet besvarer ikke medisinske spørsmål på mail.

Haster din henvendelse ber vi om at du ringer oss på telefon 0047 23204400.